Catering weselny.
Zapraszamy na naszą stronę główną http:www.catering-polnaroza.pl
Ciekawe pojęcie. Tak jak ciekawą kwestią jest organizacja
wesel sama w sobie. Ich specyfika i różnorodność. To że jedni oczekują tradycji
i wszystkiego co się z nią wiąże a inni od tej tradycji uciekają jak mogą
najdalej. Nie ma przepisu na udane wesele. Wszystko zależy od gustów i tego jak ludzie
podchodzą do tego rodzaju przyjęć. Jednym zależy na wystawnym przyjęciu często
im lepszym tym droższym innym na skromnej uroczystości, nie koniecznie ma to związek
z finansami. Często wesele nie jest w żaden sposób odbiciem statusu
społecznego, często osoby zamożne decydują się na skromną uroczystość a te
mniej zamożne na huczną. Ważne żeby Wszystko odbyło się zgodnie z własnym
pomysłem i potrzebami. Dobre wesele to takie po którym młoda para wspomina je
tak ja chciała je zorganizować. Goście są równie ważni jednak przychodzą na
ślub młodej pary i nie powinni oczekiwać od innych by zorganizowali wesele pod
ich gusta. Jednak tematem cateringu weselnego oferowanego przez sale Weselne,
domy Weselne i firmy cateringowe na całym świecie jest oczywiście organizacji,
obsługa i smaczne jedzenie możliwie najestetyczniej podane. Priorytetem będzie
tutaj naszym zdaniem jakość Obsługi i ilość dostosowana do potrzeb imprezy. Przeliczenie
gastronomiczne to od jednego kelnera na 25 gości do jednego na 35 gości. Ilość uzależniona
będzie od ilości jedzenia i specyfiki pracy. Pamiętajmy o jednej najważniejszej
regule, jeden dobry wykwalifikowany i pracowity kelner (lub oczywiście
kelnerka) to zdecydowanie większa wartość niż dwóch leniwych lub z małym
doświadczeniem. W brew obiegowej opinii tutaj po prostu pracowitość jest
najważniejsza, niestety super doświadczony fachowiec który jest leniwy zrobi
dużo mniej od tego który ma mniej doświadczenia a więcej chęci do uczciwej
pracy.
Odnośnie jedzenia- Temat rzeka, jedni zadowoleni będą z
kotletów schabowych inni z krewetek. Ważne żeby jedzenie było smaczne ponieważ
smaczna pomidorowa zrobi lepsze wrażenie na gościach niż najwykwintniejsze
modne kremy z warzyw których ktoś nie potrafił doprawić. Jedzenie na weselach
musi być uniwersalne i nawiązywać do tradycji. Nie rezygnujmy z nóżek wieprzowych
czy śledzia albo z mięs pieczonych. Nie wszyscy nasi goście będą obeznani w
restauracyjnych trendach. Nie dopuśćmy do tego żeby tradycjonaliści i osoby lubiące
polską kuchnię siedziały głodne przy stole pełnym wyszukanych przysmaków z
całego świata. Menu Weselne jest na tyle szerokie że mogą się w nim znaleźć i
dania tradycyjne i bardziej wyszukane. Pamiętajmy również że rozwiązania
nowatorskie często przynoszą więcej szkody niż pożytku, Wszystko dobre ale z
umiarem. To samo dotyczy dań gorących. Nie eksperymentujmy zwłaszcza z
pierwszym posiłkiem. Postawmy tutaj na uniwersalne mięso najlepiej w jakiejś
ogólno akceptowalnej formie, czyli takie danie jakie zjedzą wszyscy. Dalsze
posiłki mogą być już bardziej ekstrawaganckieJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz