poniedziałek, 11 marca 2013

Catering Weselny.



Catering weselny.


Zapraszamy na naszą stronę główną   http:www.catering-polnaroza.pl


Ciekawe pojęcie. Tak jak ciekawą kwestią jest organizacja wesel sama w sobie. Ich specyfika i różnorodność. To że jedni oczekują tradycji i wszystkiego co się z nią wiąże a inni od tej tradycji uciekają jak mogą najdalej. Nie ma przepisu na udane wesele.  Wszystko zależy od gustów i tego jak ludzie podchodzą do tego rodzaju przyjęć. Jednym zależy na wystawnym przyjęciu często im lepszym tym droższym innym na skromnej uroczystości, nie koniecznie ma to związek z finansami. Często wesele nie jest w żaden sposób odbiciem statusu społecznego, często osoby zamożne decydują się na skromną uroczystość a te mniej zamożne na huczną. Ważne żeby Wszystko odbyło się zgodnie z własnym pomysłem i potrzebami. Dobre wesele to takie po którym młoda para wspomina je tak ja chciała je zorganizować. Goście są równie ważni jednak przychodzą na ślub młodej pary i nie powinni oczekiwać od innych by zorganizowali wesele pod ich gusta. Jednak tematem cateringu weselnego oferowanego przez sale Weselne, domy Weselne i firmy cateringowe na całym świecie jest oczywiście organizacji, obsługa i smaczne jedzenie możliwie najestetyczniej podane. Priorytetem będzie tutaj naszym zdaniem jakość Obsługi i ilość dostosowana do potrzeb imprezy. Przeliczenie gastronomiczne to od jednego kelnera na 25 gości do jednego na 35 gości. Ilość uzależniona będzie od ilości jedzenia i specyfiki pracy. Pamiętajmy o jednej najważniejszej regule, jeden dobry wykwalifikowany i pracowity kelner (lub oczywiście kelnerka) to zdecydowanie większa wartość niż dwóch leniwych lub z małym doświadczeniem. W brew obiegowej opinii tutaj po prostu pracowitość jest najważniejsza, niestety super doświadczony fachowiec który jest leniwy zrobi dużo mniej od tego który ma mniej doświadczenia a więcej chęci do uczciwej pracy.
Odnośnie jedzenia- Temat rzeka, jedni zadowoleni będą z kotletów schabowych inni z krewetek. Ważne żeby jedzenie było smaczne ponieważ smaczna pomidorowa zrobi lepsze wrażenie na gościach niż najwykwintniejsze modne kremy z warzyw których ktoś nie potrafił doprawić. Jedzenie na weselach musi być uniwersalne i nawiązywać do tradycji. Nie rezygnujmy z nóżek wieprzowych czy śledzia albo z mięs pieczonych. Nie wszyscy nasi goście będą obeznani w restauracyjnych trendach. Nie dopuśćmy do tego żeby tradycjonaliści i osoby lubiące polską kuchnię siedziały głodne przy stole pełnym wyszukanych przysmaków z całego świata. Menu Weselne jest na tyle szerokie że mogą się w nim znaleźć i dania tradycyjne i bardziej wyszukane. Pamiętajmy również że rozwiązania nowatorskie często przynoszą więcej szkody niż pożytku, Wszystko dobre ale z umiarem. To samo dotyczy dań gorących. Nie eksperymentujmy zwłaszcza z pierwszym posiłkiem. Postawmy tutaj na uniwersalne mięso najlepiej w jakiejś ogólno akceptowalnej formie, czyli takie danie jakie zjedzą wszyscy. Dalsze posiłki mogą być już bardziej ekstrawaganckieJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz