sobota, 2 marca 2013

Katering Wielkanocny z różą w tle...

W dzisiejszych czasach szybki styl życia i pośpiech utrudnia wielu osobom przygotowanie typowo świątecznego obiadu. Nasza oferta to dania typowo polskie i kojarzone ze świętami Wielkiej nocy oraz takie które są smaczne i wartościowe a kojarzą się z nimi mniej. Produktem którego zgodnie z tradycją nie może zabraknąć to oczywiście jaja. Symbol nowego życia który według tradycji ma nam zapewnić pomyślność w życiu. W polsce jaja podawało się na ogół z majonezem i szczypiorkiem, a ponieważ nie warto naprawiać tego co działa od lat tego rodzaju przystawka powinna się znaleźć na naszym stole wielkanocnym. Obok niej jaja faszerowana czy jak kto woli garnirowane podane z pastą z tuńczykiem, łososiem, pieczarkami i pastą z żółtek że szpinakiem. Jaja również idealnie pasują do kawioru lub skąpane w sosie tatarskim podane z szynką wędzoną lub pieczonym mięsem. A jeżeli jesteśmy już przy mięsach pięknym wiejskim zwyczajem było wędzenie mięs na Wielkanoc. Posiadamy w ofercie szynki i karkówki wędzone metodą tradycyjną bez sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Na stole musi pojawić się coś dla miłośników mięs, pieczone lub duszone boczki, karkówki i schaby zawdzięczające swój smak marynatom i przyprawom starannie komponowanym w paletę wyjątkowych smaków. W ofercie posiadamy wiele dań garmażeryjnych które pięknie wyglądają udekorowane i skąpane galaretami na stołach przy każdej okazji. Schaby po warszawsku, ze śliwkami i morelami, pieczone indyki i cała reszta przysmaków oczaruje Państwa gości. Na koniec żurek - potrawa kojarzona z Wielkanocą jak mało która. Gotowany na wieprzowinie z dodatkiem wędzonki chrzanu i śmietany wiejskiej ziół i suszonych grzybów. Kolejna potrawa której nie może zabraknąć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz