niedziela, 10 marca 2013

Jak wybrać catering?



Catering i jego założenia.

Ogółem catering organizowany przez naszą firmę to organizacja imprez w lokalu Klienta. Firmy lub osoby prywatnej. Do firm zaliczymy szkoły, placówki, sklepy i tym podobne. Co jest istotne kiedy wybiera się firmę cateringową. Oczywiście najlepiej wybrać ofertę która będzie bogata a za razem opłacalna finansowo. Warto zwrócić uwagę na zdjęcia na stronie. Po części będą ilustrowały jedzenie. Oczywiście nikt nie wrzuci do sieci zdjęć niektórych jego oferta wygląda niekorzystnie. Jednak firmy przeważnie nigdy nie korzystają z profesjonalnych fotografów i te zdjęcia które są na stronach internetowych są zdjęciami oryginalnymi, można wywnioskować jaką estetyką posługuje się firma. Często firmy cateringowe posiadają zakładki referencje, jednak należy do tego podchodzić z dystansem ponieważ jako klient nie mają Państwo możliwości sprawdzenia referencji. Druga kwestia to taka ze często nowa firma dopiero zdobywająca rynek będzie firmą która zrobi dla swojego Klienta znacznie więcej i taniej niż firma długo istniejąca na rynku. Po wyborze cateringu zadbajcie Państwo o to żeby kto kol wiek przyjechał na oględziny miejsca przed wykonaniem zlecania. To najistotniejsza kwestia. Ktoś kto podchodzi poważnie do wykonywanej pracy będzie chciał zobaczyć miejsce w którym impreza będzie się odbywała żeby nie mieć problemy z niespodziankami technicznymi na jakie można się natknąć. Dalej pozostaje tylko ustalić menu. Kolejna rada pytajmy o gramaturę dań to że w menu będą krewetki czy inne przysmaki drogo brzmiące nie znaczy że będzie ich dużo. I w zasadzie tyle, należy wiedzieć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz